Večerní chlebík
SLOŽENÍ: ✔️Voda (vařící voda) 40 ml. ✔️ psyllium 40 g. ✔️ Jedlá soda 3g. ✔️ Sůl podle chuti (4 g). ✔️ 4 slepičí vejce. Zapněte troubu na 250°C. Vložte je do vyhřáté trouby na 12-15 minut. Poté nechte chléb v chladící troubě s pootevřenými dvířky 15-20 minut. Celkem na 100 gramů: Kalorie - 124,92 kcal. Bílkoviny - 9,84 g. tuk - 8,18 g. Sacharidy - 2,05 g.
Čokoládový koláč
Recept a příprava: 2 banány. 2 vejce. kakao 4 lžíce. prášek do pečiva 1/2 čajové lžičky.
Poleva :čokoláda 50 gramů + mléko 50 ml.
Chleba
400g hladké mouky, 200g žitne chlebové , 150 ml vody 150 ml piva, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa,1 lžička cukr , 2lžičky soli, půlku droždí do těsta dle chuti kmín v pekárně nechat zpracovat a pak chvilku na plechu odpočinout a na 200°do trouby ,pak ztlumit a dopect. A ještě pomazat vajíčkem
Focaccia
500 g hladké mouky, 1 lžíce mořské soli ( na posypání ), půl kostky droždí . 400 ml vlažné vody, asi 50 ml olivový olej
Bezlepkový štrudl
Suroviny na 2 štrúdly: - 350 g univerzální bezlepkové směsi + na podsypání - 3 žloutky + vejce na potření - ½ kostky (21 g) čerstvého droždí - 8 lžiček krupicového cukru - 2 lžíce másla - 80 ml oleje - 250 ml plnotučného mléka - špetka soli Náplň: - 400 g jablek - 4 lžíce krupicového cukru - 2 lžičky mleté skořice - 40 g másla